вівторок, 24 березня 2020 р.

Величини логічного типу, операції над ними. Алгоритми з розгалуженнями для опрацювання величин. 8 клас

Дистанційне навчання
1. Переглянути презентацію
2. Опрацюйте § 63, стор. 195-200 підручника.
3. Виконайте завдання.
Завдання. Агрегатний стан води
    Розробіть проект у середовищі Lazarus, у якому за введеним значенням температури води буде визначатись її агрегатний стан. 

    1. Сплануйте проект. Передбачте, які об'єкти будуть використані на екранній формі та які події відбуватимуться з ними. 
    2. На Робочому столі стоворіть папку Стан_води
    3. Відкрийте середовище Lazarus, створіть новий проект і збережіть його складові в папку Стан_води. Змініть властивості об'єкта Form1, розмістіть на формі потрібні об'єкти та надайте значень їх властивостям, щоб отримати форму, як на малюнку.

    4. Візьміть до уваги, що для всіх об'єктів використовується властивість шрифта – Arial, розмір – 16. Стиль шрифта визначте за малюнком. Задайте значення False властивості Enabled текстового поля для виведення значення. 
    Створіть процедуру опрацювання події натиснення кнопки Визначити. У вікні редактора коду введіть програмний код. Зверніть увагу на структуру команди розгалуження. 

    5. Запустіть проект на виконання. Введіть значення температури, наприклад, 25. Перевірте отриманий результат. Установіть, яка умова відповідає отриманому значенню. 
    6. Запустіть проект на виконання ще раз для значення -10,5. Поясніть, чому проект не виконується. Внесіть зміни до проекту так, щоб користувач міг задавати температуру води дійсним числом. Зауважте, що дійсне число, яке вводиться в текстове поле, записується із десятковою комою, а в програмному коді використовують число, записане з десятковою крапкою. 
    7. Збережіть зміни у проекті. 
    8. Завершіть роботу з проектом і середовищем програмування. 
    9. Повідомте вчителя про завершення роботи.